Wanneer in behandeling bij een psycholoog?

Je zit niet goed in je vel. Het lijkt wel alsof je vast zit. Gesprekken met vrienden en familie, de goedbedoelde raad leiden nergens meer naartoe. Je kon het nog wel even negeren, het verstoppen soms, maar nu voel je dat je hulp nodig hebt.

Ook al valt het je niet makkelijk om erover te praten, ook al denk je dat je je aanstelt als je ‘voor zoiets’ al hulp gaat zoeken, toch kan de psycholoog voor jou de juiste stap zijn. De eerste stap zelfs, want je hoeft niet te wachten totdat je volledig de weg bent kwijtgeraakt.

De psycholoog is er voor jou wanneer je met een vraag of twijfels zit, wanneer je het even niet meer zelf kan of aan een concreet probleem wilt werken. Niet als laatste strohalm, maar als wegwijzer, om je bij twijfel van in het begin weer op het juiste spoor te helpen.

Een nieuwe richting

Je hoeft een behandeling bij de psycholoog niet te zien als een eindstation of als een groots nieuw begin. Je kan het beter vergelijken met een wisselstation waar je terecht komt als je op zoek bent naar verandering. Hier kan je een nieuwe richting inslaan of helemaal van koers veranderen. De psycholoog kan je daarbij helpen.

Geloof me, doe het nu

Zet nu, vandaag, de stap. Wacht niet, want hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt en hoe langer de weg naar herstel zal zijn. Dit is ook meteen de reden waarom wachtlijsten een negatieve invloed hebben op het succes van een behandeling.

Hulp vragen is heel verstandig

Soms lukt het je niet alleen. En dat is moeilijk in een samenleving waarin het lijkt alsof je alles zelf moet kunnen. Je moet niet alleen zelf willen veranderen, maar ook nog eens weten hoe. Dat is natuurlijk onmogelijk.

Wanneer je met een probleem kampt, moet je, om er een oplossing voor te vinden, al heel goed naar jezelf kunnen kijken. En dat is nu net zo moeilijk wanneer je met allerlei vragen en twijfels zit.

Waarom in behandeling? Waarom niet!

Vaak gaat er heel wat gepieker vooraf aan het contacteren van een psycholoog. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Een mail of een telefoontje naar 070-2210068 en de stap is gezet. Een stap waarvan velen in behandeling achteraf zeggen: ‘Ik heb geen idee waarom ik zo lang gewacht heb!’

Stel jezelf de vraag: ‘Wat is het belangrijkste in mijn leven? De obstakels om naar de psycholoog te stappen of mijn eigen geluk, vrijheid en plezier in het leven?’ Wanneer ga je naar de psycholoog? Nu. Maak gerust een afspraak bij Psycholoog Den Haag.