Wat je moet weten over therapie bij psychologen?

Wanneer ga je?

Psychologen helpen je bij die momenten in je leven dat je er zelf even niet meer uitkomt. Om welke reden dan ook. Situaties die je overkomen en zo overweldigend zijn dat je ze maar moeilijk een plek kunt geven. Of gevoelens die van binnen komen: van onbehagen, lusteloosheid of ‘jezelf kwijt zijn’.

Je komt er alleen en met je dierbaren niet uit.

Psychologen kunnen dán uitkomst bieden. Je kunt je huisarts vragen of die er een kan aanbevelen, maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan.

Wat ga jij eigenlijk doen?

Om te beginnen kijkt een psycholoog wat er aan de hand is – het vraagstuk. Zo’n vraagstuk bestaat uit drie delen:

  1. Wat is er aan de hand?
  2. Waar wil je uitkomen?
  3. Hoe kom je daar?

Wat kan je verwachten?

Je mag er vanuit gaan dat je na de begeleiding minder last hebt van je klacht of dat deze zelfs helemaal weg is. Soms is dat niet zo, maar meestal weten die mensen dan wel hoe ze ermee om moeten gaan om er zo weinig mogelijk last van te hebben.

De meeste mensen voelen zich na een psychologische begeleiding beter dan daarvoor. Ze geven aan meer zelfvertrouwen te hebben, een andere kijk op de problemen, betere sociale contacten, een andere manier van praten of elkaar als beter te kunnen begrijpen.

Aanvullende informatie over Psycholoog Den Haag

Contact Psycholoog Den Haag

Wil je meer informatie over mij, wil je iets met mij delen of een afspraak maken? Bel naar 070-2210068 of vul het contactformulier in, je krijgt altijd een goed advies. Je kunt snel terecht zonder verwijsbrief. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tot 20.30 en op vrijdagen tot 17.00.